‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. March 24. #1246

A barátnőm kutyája mindig nyafog ha ő pl. bemegy a boltba és kiköti addig. mit lehet ezellen csinálni?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 25. #7348

Nincs nevelhetetlen kutya, csak tehetetlen gazda.

Fogadd meg Simba tanácsát. Fokozatosan szoktassátok hozzá, kizárólag akkor jutalmazzátok, ha nyugodt, és nem hisztizik.
Ha hisztizik, ne nyugtassátok!

Könnyedén összekötik a kutyák, hogy milyen feladatért,viselkedésért jár a jutalom, így törekedni fognak arra,hogy olyan viselkedést mutassanak, amiért jutalmat érdemelnek. Vigyetek tehát sétához magatokkal jutalomfalatot, virslit leginkább.

Ne csak a boltnál gyakoroljatok, először kösse ki egy fához például ha ismeri a MARAD parancsot akkor alkalmazzátok. Ha egy lépés távolságért nem hisztizik, lépjen vissza a gazda, és jutalmazzon. ha hisztizik,legyetek türelmesebbek.

Fokozatosság a lényeg, és a megfelelő időben való jutalmazás.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. March 24. #7346

Attol is függ hogy hany eves a kutya,milyen idegrendszerü es hogyan lett ehez hozzaszoktatva.
Ha nem fokozatosan lett tanitva hogy maradjon,hanem minden esetben csak ott lett egyszerüen hagyva akkor valoszinü az a baj.
A kutyus es gazda kapcsolatot is jo lenne erösiteni hogy több legyen a bizalom benne.
Probaljatok elöször csak valahova kikötni,par lepest tavolodni,majd visszamenni hozza.Ezt eleg sokszor ismetelni.Majd a tavot fokozatosan növelni.

Válaszolta krisztheking gazdi (Szilver), 2012. March 24. #7339

SEMMIT! Szilverkém 9. éves, tanult kutya,engedelmes.Hazahozza a boltból a nem törékeny cuccokat,behozza az újságot,leveleket.Erre nem is kellett tanítani,magától csinálja.Önállóan nyitja az ajtót.Egy dologra soha nem tudtam megtanítani,mégpedig hogy ne sírjon utánam.Ha autóval vagy motorral megyek el otthonról,akkor nincs baj,ha gyalog,addig sír,míg haza nem érek.A közért vagy a posta előtt is megcsinálja a bömbölést,az egész postán álló sokaság vele együtt sajnálkozik,milyen szerencsétlen,és milyen rossz gazdája van.Nagyon nagy figura,nagyon tudja sajnáltatni magát.Pedig nincs rá oka.Ha a férjem elvinné sétálni,annyira ragaszkodó,hogy a sarokról visszafordul és visszajön hozzám.Nem megy.De ha épp vásárolok a kis közértben,és a párom nem figyel a kapunyitásnál,utánam szökik.Úgy hogy azt tanácsolnám,szokd meg.

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2012. March 24. #7335

tanítsátok meg neki a marad vezényszót!!!így megtanulja,hogy nyugodtan fegyelmezetten maradjon egy helyben még akkor is ha a gazdája látó távolságon kívül van!!!nekünk kutyasuliban miután megtanultuk a marad vezényszót kikellet kötnünk a kutyákat a fához és mondani a marad vezényszót aztán úgy kellett tennünk mintha ott sem lennénk(magyarul el kellett bújnunk)!!!!gyakoroljátok ti is ezt a kutyussal!!!megint csak a saját bevált tapasztalatomat mondom de előfordulhat,hogy nem mindenkinek válik be ugyanez!!!ha a tanácsom ellenére a probléma továbbra is fenn állna keressétek Szonját ő biztos ellát titeket pár jó tanáccsal!!!